Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru

2013-09-11

pyrageliai

Išties tai kepiau pyragėlius prie sriubos, o gavosi kaip pagrindinis patiekalas. Sočiai pavalgytų visa šeima. Galėčiau juos apibūdinti kaip tarpinį variantą tarp mielinių blynų ir bandelių. Vienintelis dalykas, kurį kitą kartą pakeisčiau, tai sūris. Įdėjau tokio, kokio tuo metu turėjau namuose (lieso fermentinio), o čia tobulai tiktų feta.

Prisipažinsiu, kad nesusilaikiau ir kelis pyragėlius iškepiau su saldžiu įdaru - bananai čia taip pat tinka :)

pyrageliai

Reikės:

  • 120ml šilto vandens;
  • 10v.š. pieno
  • 1v.š. sausų mielių miltelių;
  • 1v.š. cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 3v.š. majonezo;
  • 600-700ml miltų;
  • Mėgiamo tarkuoto sūrio;
  • Sviesto kepimui.

Mieles sumaišome su cukrumi ir šiltu vandeniu. Palaukiame, kol suputos ir įmaišome majonezą, druską bei pieną. Po truputį beriame miltus ir maišome. Kai maišyti taps sunku, suminkome vientisą tešlos rutulį, dedame į švarų dubenį, apdengiame maistine plėvele ir kildiname šiltoje vietoje, kol padvigubės.

Pakilusią tešlą perminkome. Jei reikia, įminkome dar truputį miltų ir padaliname į 16 vienodo dydžio kamuoliukų. Kočiojame didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dedame po šaukštą sūrio ir užklojame kitu tešlos sluoksniu. Dar kartą perkočiojame, kad abu gabalėliai sukibtų.

Keptuvę gerai įkaitiname, sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos. Jei reikia, patepame keptuvę sviestu.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus