Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortas 'Slyvos šokolade'

2014-10-06

foto

Minkštas, purus, su lengva slyvų rūgštele. Tik nežinau ar vertas savo pavadinimo. Jei nieko apie jį nežinočiau, paragavusi niekad nepasakyčiau, kad primena slyvas šokolade. Skonis tam, mano nuomone, per mažai šokoladinis. Kitą kartą kelis sluoksnius dar pertepčiau šokoladiniu ganašu. Tik nepagalvokit, kad tortukas nevykęs. Priešingai, labai skanus ir gana lengvai pagaminamas, aš su juo apsisukau visai greitai. Man ypač patiko traškių graikinių riešutų sluoksnis.

Man atrodo, kad su receptu, kuriuo naudojausi, neviskas negerai. Ten rašo, jog reikia 28cm skersmens tortinės ir tešlą biskvitams padalinti į keturias dalis. Aš tas keturias dalis vos vos išskirsčiau po 26cm skersmens tortinę. Ir tešla buvo kiek per tiršta, todėl dar papildomai įdėjau didelį šaukštą grietinės, kuris, man atrodo, torto lakštus ir išgelbėjo. Riešutus papildomai dar pakepinau ir dėjau tik į apatinį sluoksnį. Sulaisčiau saldintos kavos ir šlakelio brendžio sirupu. Tai va :)

foto

Biskvitams reikės:

  • 398g saldinto kondensuoto pieno;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 160g persijotų miltų;
  • 3v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 2v.š. riebios grietinės.

Pertepimui:

  • 450g minkštų džiovintų slyvų;
  • 230ml cukraus;
  • 130g graikinių riešutų;
  • 700ml riebios grietinėlės plakimui;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

Sulaistymui:

  • Nedidelio puodelio stiprios juodos kavos;
  • 1v.š. cukraus;
  • 2v.š. brendžio, arba tamsesnio romo.

foto

Pasiruošiame biskvitus. Kondensuotą pieną suplakame su kiaušiniais. Įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Įsukame grietinę. Tešlą padaliname į keturias lygias dalis ir orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kepame po vieną biskvitą atskirai (26cm skersmens tortinėje). Paliekame atvėsti.

Grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi ir vanile. Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje. Slyvas sumalame ir įmaišome į plaktą grietinėlę.

Atvėsusioje juodoje kavoje ištirpiname cukrų ir įmaišome brendį.

Pradedame rinkti tortą. Dedame pirmąjį lakštą, lengvai apšlakstome kavos sirupu, apibarstome riešutais ir aptepame grietinėlės kremu. Ant viršaus dedame antrąjį lakštą, vėl sulaistome kavos sirupu ir aptepame grietinėle. Tokiu būdu viską susluoksniuojame, aptepame surinkto torto kraštelius ir pastatome į šaldytuvą pastovėti per naktį.

Skanaus, Gabrielė.

receptas iš čia

comments powered by Disqus