Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Karamelinis pyragas

2014-04-30

foto

Asmeniškai man, tai šis pyragas TOBULAS. Saldus, su trupučiu druskos, tirpsta burnoj. Primena tąsų didelį sausainį su karamelės lašeliais. Šį tai tikrai traukiu į savo sąrašą ‘būtinai kartoti’.

Reikės:

  • 200g kambario temperatūros sviesto;
  • 1,5 puodelio rudojo cukraus;
  • 2a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2 kiaušinių;
  • 2,5 puodelio miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1 puodelio RUDUDU karamelės;
  • 2a.š. jūros druskos.

foto

Sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinius ir vanilę. Įmaišome miltus, kepimo miltelius, druską.

Kepimo skardelę išklojame kepimo popieriumi, sudedame du trečdalius tešlos ir ją paskirstome po visą kepimo formą. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame 12 minučių.

Ant šiek tiek pakeptos tešlos, šaukštu išdėliojame karamelę ir likusią tešlą. Vėl pašauname į karštą orkaitę ir kepame apie pusvalandį, kol pyrago viršus gražiai paruduoja.

foto

Skanaus, Gabrielė.

recepto ideja

comments powered by Disqus