Kokosiniai vafliai
Pamenu, anksčiau tokie perteptų vaflių pyragai buvo gana populiarūs. Gal metas juos prisiminti? Juk tai greita, pigu, skanu ir visiems patinka. Improvizuoti galima į valias.
Ant vaflių pakelio, kurį pirkau, buvo nurodytas labai panašus receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau. Ten siūlė naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną, o aš pasirinkau paprastą ir pridėjau šokolado. Neabejoju, kad skanūs abu variantai.
Reikės:
-
Skardinės saldinto kondensuoto pieno;
-
Puodelio kokoso drožlių;
-
250g maskarponės;
-
100g baltojo šokolado;
-
7 lakštų paprastų vaflių (250g).
Kondensuotą pieną, maskarponę, kokosą ir pusę išlydyto šokolado sudedame į vieną dubenį ir išsukam iki vientisos masės. Gautu kremu pertepame vaflių lakštus. Paviršių paspaudžiame rankomis, kad kremas geriau susigertų. Viršutinį vaflį aplšlakstome likusiais 50g tirpinto šokolado. Pastatome į šaldytuvą, kad pyragas suliptų ir suminkštėtų. Geriausiai palaikyti per naktį.
Prisipažinsiu, kad aš nesusilaikiau ir pyragą prapjoviau, praėjus vos kelioms valandoms. Vafliai dar nebuvo pilnai sulipę, tačiau skonis… DIEVIŠKAS.
Skanaus!
Gabrielė