Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kokosiniai vafliai

2014-03-22

niamniamniam

Pamenu, anksčiau tokie perteptų vaflių pyragai buvo gana populiarūs. Gal metas juos prisiminti? Juk tai greita, pigu, skanu ir visiems patinka. Improvizuoti galima į valias.

Ant vaflių pakelio, kurį pirkau, buvo nurodytas labai panašus receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau. Ten siūlė naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną, o aš pasirinkau paprastą ir pridėjau šokolado. Neabejoju, kad skanūs abu variantai.

Reikės:

  • Skardinės saldinto kondensuoto pieno;

  • Puodelio kokoso drožlių;

  • 250g maskarponės;

  • 100g baltojo šokolado;

  • 7 lakštų paprastų vaflių (250g).

Kondensuotą pieną, maskarponę, kokosą ir pusę išlydyto šokolado sudedame į vieną dubenį ir išsukam iki vientisos masės. Gautu kremu pertepame vaflių lakštus. Paviršių paspaudžiame rankomis, kad kremas geriau susigertų. Viršutinį vaflį aplšlakstome likusiais 50g tirpinto šokolado. Pastatome į šaldytuvą, kad pyragas suliptų ir suminkštėtų. Geriausiai palaikyti per naktį.

Prisipažinsiu, kad aš nesusilaikiau ir pyragą prapjoviau, praėjus vos kelioms valandoms. Vafliai dar nebuvo pilnai sulipę, tačiau skonis… DIEVIŠKAS.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus