Manų apkepas su vyšniomis
Skanus manų apkepas. Galima valgyti pietums, arba desertui, bet skaniasias - dar karštas. Manau, kad būtų ypatingai gardus, papildomai įmaišius kokius 100g varškės. Kitą kartą taip ir darysiu!
Reikės:
- 60g minkšto sviesto;
- 120g cukraus;
- 1v.š. vanilinio cukraus;
- 1/2 citrinos žievelės (nutarkuotos);
- 3 didelių kiaušinių;
- 175g manų kruopų;
- 90g miltų;
- 2a.š. kepimo miltelių;
- 250ml pieno;
- Kelių didelių saujų vyšnių be kauliukų.
Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakame kiaušinius ir citrinos žievelę. Suberiame manų kruopas ir kepimo miltelius, įmaišome pieną, galiausiai - miltus.
Gautą tešlą paskirstome, sviestu išteptoje, kepimo skardoje. Užberiame vyšnias, šiek tiek įspaudžiame į tešlą.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 40-45 minutes.
Skaniausias karštas, su grietine, arba vaniliniu padažu.
Skanaus, Gabrielė
Gamindama žiūrėjau į šį receptą.