Vaisiniai keksiukai su riešutais
Keksiukai išties kvepia šventėmis. Tokie turtingi savo ingridientais - tiesiog turi būti Kalėdiniai. Mano namuose jie išnyko per pusvalandį. Labai minkšti, drėgni, su trupučiu rūgštelės ir traškiais graikiniais riešutais. Vieni skaniausių iš mano ragautų. Tokie harmoningi. Jau kad bus kartojami, negali būti jokio klausimo.
Reikės:
- 4v.š. sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 100g cukraus;
- 1 apelsino žievelės, nutarkuotos;
- 125ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
- 140g miltų;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- 1a.š. malto cinamono;
- 1/2a.š. malto muskato;
- 1/4a.š. maltų gvazdikėlių;
- 1/4a.š. druskos;
- 1 didelio obuolio, nulupto ir supjaustyto kubeliais;
- 125g džiovintų spanguolių;
- 1 puodelio kapotų graikinių riešutų.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu, palaukiame, kol išbrinks ir nusausiname. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, visais prieskoniais ir spanguolėmis. Sviestą ištirpiname ir išplakame su kiaušiniu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis. Į skystą masę įmaišome miltų mišinį, tada obuolius ir riešutus.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles ir kepame apie 20 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Gabrielė