Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Manų kruopų apkepas su rikota

2015-02-24

Photo

Tinklaraštyje, kuriame radau šį receptą, apkepas pavadintas pyragu ‘Migliaccio’, tačiau, kai jį iškepiau ir paragavau, pamaniau, kad rašydama žodį pyragas, suklaidinčiau nevieną savo blog’o skaitytoją. Tai tiesiog saldus gardus manų apkepas.

Jei gaminčiau vėl, dėčiau daugiau rikotos. Manų skonis sūrį šiek tiek užgožia. O šiaip, buvo labai skanu valgyti šaltą, prie kavos. Man jis šiltas nebuvo toks skanus, kaip per naktį pastovėjęs šaldytuve.

Gamindama, receptą šiek tiek pakeičiau. Šliūkštelėjau daugiau citrinų likerio, pamažinau cukraus kiekį ir manų kruopas viriau trumpiau. Rezultatu likau patenkinta, viskas gavosi puikiai.

Manau, kad apkepas tikrai dėmesio vertas desertas.

Photo

Reikės:

  • 500ml pieno;
  • 500ml vandens;
  • 50g sviesto;
  • 1 citrinos;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 200g manų kruopų;
  • 4 kiaušinių;
  • 200g cukraus;
  • 350g rikotos;
  • 2a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2v.š. Limoncello, citrininio likerio;
  • Cukraus pudros pabarstymui.

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudedame į didesnį puodą. Užverdame. Išimame citrinos žievelę. Nuolat plakant, kad nesusidarytų gumuliukai, supilame manų kruopas. Maišant paverdame kelias minutes, nukeliame nuo kaitros ir paliekame atvėsti.

Dideliame dubenyje suplakame kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį. Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakame atvėsusius manus.

Tešlą supilame į 24-26cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame valandą.

Prieš pjaunant, atvėsiname. Pabarstome cukraus pudra.

Su meile, Gabrielė

Receptą radau čia

comments powered by Disqus