Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sausainiai su baltuoju šokoladu

2015-01-14

Photo

Labai saldūs, viduryje šiek tiek tąsūs, o krašteliuose trapūs sausainiai. Aš į tešlą sugalvojau įberti džiovintų spanguolių, kitą kartą jų dėčiau dar daugiau, jų rūgštelė yra puiki atsvara šokolado saldumui.

Dalis sausainių sėkmės yra gerai atšaldytoje tešloje, todėl nepagailėkite jos laiko šaldytuve. Jei labai skubate, suformuokite iš tešlos ‘dešrą’, susukite į maistinę plėvelę ir pastatykite į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Tada supjaustykite riekelėmis, dėkite į skardą ir kepkite.

Photo

Reikės:

  • 250g miltų;
  • 1a.š. druskos;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 150g rudojo cukraus;
  • 150g kambario temperatūros sviesto;
  • 50g baltojo cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1a.š. vanilės;
  • 250g baltojo šokolado gabalėlių;
  • 50g džiovintų spanguolių.

Sviestą išsukame su cukrumi ir druska. Įplakame kiaušinį ir vanilę. Beriame miltus, kepimo miltelius ir minkome tešlą. Galiausiai įminkome šokolado gabalėlius ir spanguoles. Tešlą apdengiame ir pastatome į šaldytuvą, kad pastovėtų per naktį.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, dedame į skardą ir delnu priplojame. Paliekame didelius tarpus, nes kepdami sausainiai stipriai išsiplėčia. Kepame, kol gražiai paruduoja. Paliekame vėsti skardoje, kol sausainiai pasidaro tvirti.

Su meile, Gabrielė

Recepto įkvėpimas čia

comments powered by Disqus