Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kakavinis keksas

2016-01-20

kakaviniskeksas

Labai norėjau iškepti ką nors tokio paprasto, lengvai paruošiamo, bet ne prasto. Patikrinau ar turiu reikiamų produktų ir ėmiausi darbo. Vežiausi šį kakavinį keksą į svečius. Vienas iš jo pliusų, kad galima lengvai transportuoti. Manau, puikiai tiktų ir iškyloms į gamtą. Keksas purus, ne per sausas, su labai čia tinkančiais baltojo šokolado gabalėliais. Vienas geresnių pastarojo meto kepinių.

kakaviniskeksas

Reikės:

  • 1/2 puodelio baltojo cukraus;
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus;
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1 puodelio (236ml) kefyro;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų;
  • 3/4 puodelio nesaldintos kakavos miltelių;
  • 1a.š. nugesintos sodos;
  • 1a.š. smulkios druskos;
  • 100g baltojo šokolado gabalėlių.

Baltąjį ir rudąjį cukrų suplakame su aliejumi ir kiaušiniais. Įmaišome kefyrą ir vanilę. Po truputį įsukame miltus, kakavą, sodą ir druską. Galiausiai įmaišome baltą šokoladą. Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą formą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įsmeigtas krapštukas neapsivels žalia tešla. Aš kepiau gerą valandą.

Skanaus, Gabrielė

įkvėpimo šaltinis

comments powered by Disqus