Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kondensuoto pieno spurgos

2016-02-08

spurgos

Spurgytės skanios, ypač skanu valgyti prie arbatos, gana stipriai jaučiasi konsensuoto pieno skonis.

Iš savo patirties galiu patarti, kad reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta. Galima formuoti dviem šlapiais šaukštais, arba sudrėkintomis vandeniu rankomis.

spurgos

Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
  • Apie 600ml miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Bekvapio aliejaus virimui;
  • Cukraus pudros.

Kiaušinius gerai suplakame su kondensuotu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros. Sudedame kepimo miltelius, po truputį beriame miltus ir maišome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kelias valandas ‘pailsėti’.

Aliejų gerai įkaitiname, tada nustatome vidutinę kaitrą. Drėgnomis rankomis, arba šaukštais formuojame spurgytes ir verdame aliejuje. Popieriuniu rankšluosčiu nusausiname riebalus, pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė

Receptas, kuriuo naudojausi čia

comments powered by Disqus