Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Forminiai sausainiai

2014-09-20

foto

Tokie sausainiai vieni smagiausių, reikia turėti tik tešlos receptą, o vėliau, su įvairiausiomis formelėmis, glaistais ir pabarstukais, sukurti kažką nepaprasto ir unikalaus. Mano formelės - diiiidelių širdelių formos. Į kai kurių tešlą įspaudžiau šokolado lašelių, kitus apglaisčiau šokoladu jau iškepusius. Lėkšte atrodė gana žaismingai.

Tešlai reikės:

  • 170g kambario temperatūros sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1/4 a.š. migdolų ekstrakto;
  • 285g persijotų miltų;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukame su cukrumi ir druska. Įplakame kiaušinį, supilame vanilės ir migdolų ekstraktus bei kepimo miltelius. Suberiame miltus ir suminkomę vientisą tešlą. Jei labai limpa prie rankų, įberiame dar vieną šaukštą miltų ir minkome toliau.

Tešlos rutulį suvyniojame į maistinę plėvelę ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

Atšalusią tešlą, ant lengvai pamiltuoto stalviršio, iškočiojame į ploną lakštą, formelėmis spaudžiame sausainius ir perkeliame juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie dešimt minučių, kol sausainiukai gražiai tolygiai apskrunda.

Skanaus, Gabrielė.

naudojausi receptu

comments powered by Disqus