Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Nekeptas sausainių pyragas

2013-10-20

pyragas

Įsivaizduokite, kad pirmą kartą valgote Tinginį, arba, kad jis dar visai nepabodęs. Kažkokia panaši palaima mane užklupo, kai paragavau šio pyrago. Gaminti buvo labai smagu ir paprasta, o skonis pranoko visus lūkesčius. Aš įdėjau džiovintų spanguolių, kurios suteikė šaunią rūgštelę, todėl, kai gaminsite, jokiu būdu jų nepamirškite. Arba galite naudoti džiovintas vyšnias.

Reikės:

  • 350g paprastų sausainių (aš naudojau kaimiškus);
  • 100g sviesto;
  • 0,5 puodelio liesos grietinėlės;
  • 2v.š. grietinės;
  • 100g smulkintų migdolų be luobelių;
  • 100g baltojo šokolado;
  • 100g džiovintų spanguolių.

Sviestą dedame į vieną dubenį su grietinėle, grietine ir laužytu šokoladu. Tirpiname ant karštų garų, kol viskas ištirps, išmaišome iki vientisos masės ir paliekame atvėsti.

Sausainius palaužome ir sumaišome su smulkintais riešutais bei spanguolėmis. Ant viršaus pilame tirpintą skystąją masę ir išmaišome, arba tiesiog rankomis paskirstome, kad visi sausainiai ja apsiveltų.

Pyrago formelę išklojame maistine plėvele, o ant viršaus suberiame sausainių masę, šiek tiek rankomis prislegiame prie dugno ir pastatome į šaldytuvą sustingti.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus