Spanguolinis sūrio tortas
Torto pagrindui reikės:
- 226g maltų migdolų;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 4v.š. sviesto;
- Žiupsnelio druskos.
Sūrio sluoksniui:
- 2/3 puodelio cukraus;
- 1v.š. citrinos sulčių;
- 450g maskarponės;
- 2 kiaušinių;
- 1 kiaušinio baltymo;
- 1/2 puodelio grietinėlės.
Spanguolių padažui:
- 200g šviežių spanguolių;
- 1/3 puodelio cukraus;
- 1/3 puodelio šviežių apelsinų sulčių;
- 1 apelsino žievelės.
Į dubenį sudedame sviestą, druską, cukrų, įmušame kiaušinį ir viską sutriname iki vientisos masės. Įmaišome maltus migdolus. Gautą masę sukrečiame į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Rankomis suformuojame pagrindą su pakeltais krašteliais ir pastatome į šaldytuvą pusvalandžiui.
Į kitą dubenį sudedame visus produktus skirtus torto sūrio masei. Elektriniu trintuvu viską išplakame iki vientisos masės ir supilame ant atšalusios pyrago pagrindo tešlos.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Į apatinę lentyną pastatome karščiui atsparų indą pripildytą vandeniu, kad skleistų garus. Į vidurinę lentyną statome tortą. Kepame maždaug valandą. Jei viršus ima greitai ruduoti, apdengiame kepimo popieriumi ir kepame toliau.
Į nedidelį puodą suberiame švarias spanguoles, užtarkuojame apelsino žievelę, užpilame cukrų ir sultis. Kaitiname tol, kol uogos suvirs ir padažas šiek tiek sutirštės. Atšaldome.
Iškepusį tortą per naktį laikome šaltai, o prieš patiekiant, aptepame spanguoliniu padažu.
Skanaus!
Gabrielė