Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Spanguolinis sūrio tortas

2013-11-02

tortas

Torto pagrindui reikės:

  • 226g maltų migdolų;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 4v.š. sviesto;
  • Žiupsnelio druskos.

Sūrio sluoksniui:

  • 2/3 puodelio cukraus;
  • 1v.š. citrinos sulčių;
  • 450g maskarponės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 1/2 puodelio grietinėlės.

Spanguolių padažui:

  • 200g šviežių spanguolių;
  • 1/3 puodelio cukraus;
  • 1/3 puodelio šviežių apelsinų sulčių;
  • 1 apelsino žievelės.

Į dubenį sudedame sviestą, druską, cukrų, įmušame kiaušinį ir viską sutriname iki vientisos masės. Įmaišome maltus migdolus. Gautą masę sukrečiame į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Rankomis suformuojame pagrindą su pakeltais krašteliais ir pastatome į šaldytuvą pusvalandžiui.

Į kitą dubenį sudedame visus produktus skirtus torto sūrio masei. Elektriniu trintuvu viską išplakame iki vientisos masės ir supilame ant atšalusios pyrago pagrindo tešlos.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Į apatinę lentyną pastatome karščiui atsparų indą pripildytą vandeniu, kad skleistų garus. Į vidurinę lentyną statome tortą. Kepame maždaug valandą. Jei viršus ima greitai ruduoti, apdengiame kepimo popieriumi ir kepame toliau.

Į nedidelį puodą suberiame švarias spanguoles, užtarkuojame apelsino žievelę, užpilame cukrų ir sultis. Kaitiname tol, kol uogos suvirs ir padažas šiek tiek sutirštės. Atšaldome.

Iškepusį tortą per naktį laikome šaltai, o prieš patiekiant, aptepame spanguoliniu padažu.

Skanaus!

Gabrielė

Recepto idėja

comments powered by Disqus