Blynai su Feta sūriu
Man labai patiko! Toks pikantiškas ir labai universalus variantas. Galima patiekti pusryčiams dar karštus, kartu su dešrelėmis, arba šviežiom daržovėm. Išlieka skanūs ir šalti, tiesiog prie rytinės kavos, todėl galima pasiruošti iš vakaro. Vakarienė, manau, taip pat būtų šauni.
Reikės:
- 3/4 puodelio miltų;
- 2 kiaušinių;
- 1v.š. cukraus;
- 1 puodelio vandens;
- 3v.š. alyvuogių aliejaus;
- 200g feta sūrio.
Kiaušinius suplakame su cukrumi, vandeniu ir aliejumi. Iki vientisos masės įmaišome miltus. Feta sūrį susmulkinam ir sukrečiam į tešlą.
Keptuvę gerai įkaitinam, sumažinam temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilame po kelis šaukštus tešlos. Kepame blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.
Skanaus, Gabrielė.