Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortas Tiramisu

2013-10-28

tortas

Labai labai skanus tortas. Drėgnas ir minkštutis, tikrai dar kepsiu ne vieną kartą ir kitiems rekomenduosiu, jei paklaus :)

Iš nurodytų produktų kiekio gaunasi vienas nemažas tortas, naudokite 24-26cm tortinę. Kremui reikalingi žali kiaušinių tryniai, todėl prieš juos naudodami, kiaušinius nuplaukite karštame vandenyje sumaišytame su šaukštu maistinės sodos. Kiekvienas biskvitas yra gana plonas, todėl prieš kepdami, tešlą būtinai padalinkite į 3 lygias dalis. Kepkite su formoje įklotu kepimo popieriumi.

Biskvitams reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 ir 1/4 puodelio cukraus;
  • 3/4 puodelio rapsų aliejaus;
  • 3/4 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 3v.š. kakavos miltelių;
  • 2 ir 1/4 puodelio miltų;
  • 1a.š. su kaupu kepimo miltelių.

Sulaistymui:

  • 1/4 puodelio stiprios juodos kavos;
  • 1/4 puodelio amaretto likerio.

Kremui:

  • 800g maskarponės;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 2v.š. cukraus;
  • 1v.š. vanilinio cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

Biskvitui kiaušinius suplakame su cukrumi. Pilame aliejų, šviežiai spaustas sultis ir plakame toliau. Kai cukrus ims tirpti, sudedame kakavą, įsijojame miltus bei kepimo miltelius. Tešlą padaliname į tris lygias dalis ir 180 laipsnių temperatūroje kepame po vieną biskvitą. Atidedame atvėsti.

Šaltą kavą sumaišome su likeriu.

Kambario temperatūros maskarponę suplakame su cukrumi, vanile ir kiaušinių tryniais.

Sluoksniuojame tortą. Prieš pertepant kiekvieną sluoksnį kremu, biskvitą suliejame kavos ir likerio mišiniu.

Prieš prapjaunant, kelias valandas palaikome šaldytuve.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus