Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Braškių galette

2014-05-28

pyragas

Kai išmokau gaminti galette tešlą, kepu šį pyragą su įvariais įdarais. Nepamėginti su braškėmis būtų buvusi nuodėmė. Rezultatas PUIKUS. Būtinai būtinai pamėginkit, tikrai nenusivilsit.

pyragas

Reikės:

  • 350g miltų;
  • 1v.š. cukraus;
  • 1/2a.š. druskos;
  • 220g šalto sviesto;
  • 1/4 puodelio ledinio vandens;
  • 700g braškių ketvirčių;
  • 1/4 puodelio agavų sirupo;
  • Pieno tešlos krašteliams patepti;
  • Vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti.

Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

Atšalusią tešlą iškočiojame (svarbu, kad tilptų į kepimo skardą) į vieną platų skritulį ir atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Per vidurį suberiame braškes, apliejame jas agavų sirupų ir užlankstome tešlos kraštelius, kad apgaubtų dalį įdaro. Tešlos paviršių aptepame pienu ir pabarstome vaniliniu cukrumi. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Iškart temperatūrą sumažiname iki 200 ir kepame apie valandą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus