Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sūrio pyragas su citrinomis

2014-05-20

foto

Norėjau gaminti rikotos sūrio pyragą su citrinomis, tačiau neradau Maximoje rikotos! Nusprendžiau sumaišyti philadelphia ir maskarponės sūrius, o kai akys užkliuvo už avižinių sausainių, jau žinojau koks bus pyrago pagrindas.

Manau, kad tai yra vienas skaniausių sūrio pyragų, kuriuos gaminau. Vyras sakė, kad duotų 8/10, nes jam labiau patiktų vanilinis pyragas :)) O aš parašyčiau kokį devintuką, nes šiek tiek trūko citrininio aromato. Mano draugei skonis patiko labiau, nei man ir mano vyrui kartu sudėjus, todėl pažadėjau jai šį pyragą iškepti gimtadienio proga.

Sumaišiau visus ingridientus labai greitai, tačiau kepimas užtruko, orkaitėje šis skanumynas praleido apie 80 minučių.

Aš į sūrio masę maišiau tik citrinos sultis, tačiau kitą kartą būtinai įtarkuosiu ir žieveles.

Pagrindui reikės:

  • 200g paprastų avižinių sausainių;
  • 5v.š. maltų riešutų (aš naudojau lazdyno);
  • 100g kambario temperatūros sviesto.

Sūrio masei reikės:

  • 4 kiaušinių (M dydžio);
  • 1 puodelio cukraus (mano puodelis 236ml);
  • 2 vidutinio dydžio citrinų sulčių;
  • 2v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 250g philadelphia sūrio;
  • 250g maskarponės.

Avižinius sausainius smulkiai sutrupiname ir sumaišome su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verčiame į kepimo formą (aš naudojau 24cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstome po paviršių ir šiek tiek suslegiame rankomis. Pastatome į šaldytuvą.

Kiaušinius suplakame su cukrumi, sudedame kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspaudžiame citrinų sultis. Viską gerai išplakame iki vientisos masės ir išlyginame ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepame apie 80 minučių. Pyragą atvėsiname kambario temperatūroje, tada atšaldome šaldytuve ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus