Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kepti brokoliai

2014-02-07

niamniamniam

Kai reikia į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, o nežinai kaip jas paruošti, kad būtų ir sveika, ir skanu - šiek tiek gelbėja šis paprastutis receptas. Apart lengvo citrinos aromato, nieko čia ypatingo, tačiau daug geriau nei paprastai virtas ar garintas brokolis. Aš jį kepiau prie lašišos kepsnelių.

Reikės:

  • Šviežio brokolio išskirstyto žiedeliais;
  • 3v.š. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1v.š. tarkuotos citrinos žievelės.

Brokolio žiedelius sudėliojame kepimo skardoje. Alyvuogių aliejų sumaišome su druska, pipirais bei tarkuota citrinos žievele. Gautu padažu tolygiai apšlakstome brokolius ir kepame jas orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.

Skanaus!

recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus