Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Močiutės varškės pyragas

2015-09-21

varskespyragas

Praėjusią savaitę gavau dovanų knygą - ‘Gyventi skanu’, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai (knyga išleista 2012m). Iškart susidomėjau keliais pyragais, kuriuos jau spėjau ir iškepti. Vienas jų - Močiutės varškės pyragas.

Tiesiog paprastas, drėgnas, ne per saldus. Puikiai tinka pusryčiams, kaip koks pagerintas varškės apkepas.

Originaliame recepte reikėjo saujelės vyšnių be kauliukų, o aš panaudojau džiovintas spanguoles. Tiko. Manau, kad kaip knygoje ir patariama, būtų gardu ir su aguonomis!

Pyrago pagrindui:

  • 3 didelių kiaušinių;
  • 250g miltų;
  • 110g cukraus;
  • 1,5a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 150g sviesto;
  • 2v.š. grietinės.

Varškės masei:

  • 800g varškės (aš naudojau kreminę);
  • 3v.š. grietinės;
  • 3 kiaušinių;
  • 160g cukraus;
  • 1 citrinos;
  • Saujos džiovintų spanguolių.

Pasiruošiame pyrago pagrindą. Cukrų išsukame su sviestu ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir grietinę. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Įdarui skirtą varškę dedame į dubenį kartu su grietine, kiaušiniais, cukrumi. Įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame. Įmaišome spanguoles.

Varškės masę paskleidžiame ant paruoštos pyrago tešlos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus