Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Šokoladinis kriaušių pyragas

2014-09-25

foto

Šį pyragą kepu kokius trečius metus iš eilės, jau nepamenu iš kur jis į mano užrašus atkeliavo. Kepu tada, kai norisi ko nors šokoladinio, tačiau ne itin saldaus ir klampaus. Pyragas gaunasi purus ir minkštutis. Visada naudoju nusausintas konservuotas kriaušes be odelių.

foto

Reikės:

  • 120g sviesto, arba margarino;
  • 125g juodojo šokolado;
  • 120g cukraus pudros;
  • 150g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Mažo pakelio vanilinio cukraus;
  • 1v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • Konservuotų nusausintų kriaušių.

Kriaušes supjaustome stambiomis skiltelėmis,

Sviestą ištirpiname su šokoladu. Įmaišome cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kakavą, miltus ir kepimo miltelius paeiliui. Įmušame kiaušinius ir plakame, kol gausime vientisą blizgią masę. Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus išdėliojame kriaušes.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 30-40 minučių.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus