Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kalėdinis kiaušinių gėrimas

2013-11-12

gerimas

O gal teisingiau būtų pavadinti eggnog? Net nežinau, pas mane jis prigijo tiesiog kaip kiaušininis gėrimas. Kaip suprantu, Lietuvoje jis nėra populiarus, pataisykit, jei klystu. Man tai kažkas tarp Kalėdinio vyno ir karšto šokolado, pradėjau gaminti, kai pastarieji gėrimai jau buvo truputį pabodę. Šis gėrimas labai universalus, gali gerti ir suaugusieji, ir vaikai. Alkoholį įpilam prieš patiekiant, todėl šį žingsnį galim praleisti, jei tik norim pavaišinti mažuosius. O jiems turėtų labai patikti, saldu gardu ir dar su grietinėlės kepurėle, niam.

Cukraus kiekį galite pareguliuoti pagal save, taip pat, kaip ir alkoholį. Aš esu naudojus šviesų romą ir brendį, abu tiko. Nemanau, kad bus didelė klaida įpilti viskio, ar net šlakelį degtinės. Įsivaizduoju, kad labai tiktų amaretto likeris.

2 porcijoms gėrimo reikės:

  • 2 puodelių pieno (vienas puodelis 236ml);
  • 1/3 puodelio cukraus;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1,5a.š. sveikų gvazdikėlių;
  • 2 cinamono lazdelių;
  • 1/4 puodelio brendžio ar kito gėrimo;
  • 200g grietinėlės plakimui;
  • 1v.š. vanilinio cukraus;
  • cinamono pabarstymui.

Kiaušinių trynius iki purios masės plakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Po šlakelį pilame pieną ir viską išmaišome iki vientisos masės. Ją supilame į puodą storesniu dugnu, įberiame gvazdikėlius ir cinamoną. Kaitiname ant vidutinės ugnies ir nuolat maišome plakimo šluotele. Kai masė bus beveik užvirus ir norės burbuliuoti, iškart nukeliame nuo kaitros, puodą uždengiame ir paliekame atvėsti.

Grietinėlę standžiai išplakame su vaniliniu cukrumi. Atvėsusį gėrimą perkošiam per sietelį, sumaišome su alkoholiu ir supilstome į taures. Ant viršaus dedame po kelis šaukštus plaktos grietinėlės ir apibarstome cinamonu. Iškart patiekiame.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus