Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Obuolių plokštainis

2013-11-07

pyragas

Labai džiaugiuosi, kad neatsidėjau šio recepto kitiems metams ir išsikepiau pyragą būtent šį rudenį. Kitą rugsėjį jau turėsiu gerą, patikrintą variantą. Pyragas labai drėgnas, o tešla traput traputėlė, dėl to reikėjo gerai pagaląsti peilį. Skonis jau lyg ir žinomas, kažkur ragautas, neabejoju, kad kepyklėlėse būna tokių plokštainių nusipirkti.

Jei dar turite naminių obuolių, tai kibkite į tešlą!

pyragas

Reikės:

  • 3 puodelių miltų (vienas puodelis - 236ml);
  • 250g kokybiško sviesto;
  • 4 trynių;
  • 4v.š. vanilinio cukraus;
  • 1,5v.š. cukraus pudros;
  • 2v.š. riebios grietinės.

+

  • 6 labai didelių obuolių;
  • Geros saujos vanilinio cukraus.

Pirmiausiai pasiruošiame obuolius. Juos nulupame, išdarinėjame, supjaustome stambiais kubeliais, dedame į skardą ir gausiai apibarstome vaniliniu cukrumi. Kepame gerai įkaitintoje orrkaitėje, kol suminkštės, tada leidžiame atvėsti. Jei obuoliai išskirs labai daug sulčių, tai skystimą nupilame.

Miltus suverčiame į platų dubenį, ant viršaus dedame kambario temperatūros sviestą ir peiliu jį įkapojame į miltus iki gausime daug trupinukų. Ant viršaus mušame kiaušinių trynius, paprastą ir vanilinį cukrų, grietinę. Užminkome vientisą tešlą. Jei reikia, įberiame dar pusę puodelio miltų. Tešla turėtų būti minkšta ir maloni minkymui. Suminkytą rutulį padaliname į dvi lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir pastatome į šaldytuvą valandai.

Atšalusią tešlą iškočiojame į du, vienodo pločio stačiakampius. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną lakštą tešlos, ant jo paskirstome visą obuolių įdarą ir užklojame kitu sluoksniu iškočiotos tešlos. Kraštelius užkaišome pirštais ar šakute ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie 45 minutes. Atvėsusį apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Gabrielė

recepto idėja

comments powered by Disqus