Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Morkų pyragas

2013-11-26

pyragas

Drėgnas ir aromatingas, puikiai jaučiasi morkos bei apelsinai, imbieras tarytum kažkur prapuola, todėl kitą kartą jo dėsiu dar daugiau. Gal dar įmaišysiu smulkintų riešutų, tada išvis bus dievų maistas. Man tai labai labai!

Pyragui reikės:

  • 300g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. citrinos ekstrakto;
  • 2a.š. imbiero miltelių;
  • 1a.š. druskos;
  • 170g cukraus;
  • 320g tarkuotų morkų;
  • 1v.š. tarkuoto šviežio imbiero;
  • 50g razinų;
  • 2 kiaušinių;
  • 3v.š. augalinio aliejaus;
  • 1 apelsino sulčių.

Kremui:

  • 250g pertrintos varškės;
  • 4v.š. cukraus pudros;
  • Kelių lašelių vanilės esencijos.

Miltus sumaišome su druska, kepimo ir imbiero milteliais. Į tarkuotas morkas suberiame cukrų, razinas, šviežią imbierą. Supilame citrinos ekstraktą, apelsino sultis, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Įsukame sausą mišinį. Tešlą supilame į kepimo formą su išklotu sviestiniu popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių. Paliekame atvėsti skardoje.

Pertrintą varškę išmaišome su vanile ir cukraus pudra. Aptepame jau šaltą pyragą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus