Kreminės lašišos užkandis
Turiu blogą įprotį. Atvykstant svečiams, kaskart gaminu ką nors naujo ir neišbandyto. Ojojoi kaip negerai, jei kas nors, mano akimis žiūrint, nepavyksta. Tada imu visų atsiprašinėti ir klausinėti ar tikrai skanu, ar gerai, ar nieko netrūksta. Svečiai tik linkčioja galvomis ir kartoja, kad viskas labai šaunu, ką gi jiems daugiau sakyti. Dabar stengiuosi į save pasižiūrėti iš šalies - matau didelę įkyruolę.
Jei kada nors lankėtės mano namuose ir patekote į tokią situaciją - atsiprašau Jūsų Nuo šiol pasiruošiu iš anksto, arba gaminsiu patiekalus, su kuriais suklysti neįmanoma. Kaip ir su šiais užkandukais. Viskas skanu, gardu ir paprasta.
Reikės:
- 250g Philadelphia sūrio (aš naudojau liesą);
- 300g rūkytos lašišos;
- 1v.š. džiovintų svogūnų laiškų (arba krapų, arba petražolių);
- 1a.š. česnako miltelių (arba šviežio česnako skiltelės);
- Maltų juodųjų pipirų;
- Žalumynų papuošimui;
- Sūrių krekerių.
Sūrį, lašišą ir prieskonius sudedame į gilų indą ir sumalame iki vientisos masės. Tepame (arba spaudžiame konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuošiame žalumynais.
Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės vieno kąsnio užkandėlių.
Skanaus!
Gabrielė