Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Molūginis pyragas su maskarpone

2014-09-26

foto

Pyrago istorija tokia, kad moliūgo tyrės turėjau prisivirusi daugiau, negu reikia, o nuo torto kremo buvo likę saldžios grietinėlės sūrio. Tiesiog ieškojau kokio nors paprasto moliūginio kekso recepto, kurį lengvai galėčiau suderinti su maskarpone ir kondensuotu pienu. Gavosi drėgnas sūrio pyragas. Aromatingas, rudeninis, labai gardus prie kavos.

Jei namuose neturite moliūgų tyrės, ne bėda. Tiesiog supjaustykite moliūgą kubeliais ir apvirkite su trupučiu druskos. Nukoškite ir sutrinkite iki vientisos masės. Palaukite, kol atvės.

Vienas puodelis 236ml

foto

Reikės:

  • 1 ir 1/2 puodelio miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. cinamono;
  • 1a.š. imbiero;
  • 1/2a.š. gvazdikėlių;
  • 1a.š. muskato;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1/2 puodelio aliejaus;
  • 1 puodelio moliūgų tyrės;
  • 1 puodelio cukraus.

Sūrio masei reikės:

  • 250g maskarponės;
  • 200g saldinto kondensuoto pieno;
  • 1/2 puodelio moliūgų tyrės;
  • 2v.š. kukurūzų krakmolo.

foto

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais, muskatu ir druska. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi. Įplakame miltų mišinį. Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.

Maskarponę suplakame su kondensuotu pienu, moliūgo tyre ir krakmolu. Supilame ir paskirstome ant tešlos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie valandą. Prapjauname tik pilnai atšalusį.

Skanaus, Gabrielė.

naudojausi receptu

comments powered by Disqus