Česnakinės bandelės
Minkštutės, kvapnios… Labai labai česnakinės, bet ne per aštrios. Iš nurodyto kiekio produktų, pagaminsite maždaug 10 mažų bandelių, todėl iškart siūlau produktus padvigubinti.
Reikės:
- 2a.š. tirpių mielių miltelių;
- 120ml šilto vandens;
- 350ml miltų;
- 1v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1a.š. druskos;
- 1a.š. čili miltelių;
- 1a.š. sausų česnako miltelių;
- 80ml tirpinto sviesto;
- 80ml tarkuoto sūrio;
- 2sklt. spausto česnako.
Mieles sumaišome su vandeniu, aliejumi, druska, čili ir česnako milteliais. Po truputį beriame miltus ir užminkome minkštą tešlą. Gautą tešlos rutulį dedame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir apie valandą kildiname, kol padvigubės. Tešlą perminkome ir padaliname į 10 vienodo dydžio kamuoliukų, apdengiame švariu rankšluosčiu ir dar kelias minutes pakildiname.
Sviestą išlydome ir sumaišome su tarkuotu sūriu bei česnaku. Į gautą padažą merkiame po vieną tešlos kamuoliuką ir lipiname vieną prie kito, nedidelėje kepimo skardelėje. Likusį padažą užpilame ant bandelių viršaus.
Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje, maždaug pusvalandį.
Skanaus!
Gabrielė