Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Česnakinės bandelės

2013-07-23

Sample title

Minkštutės, kvapnios… Labai labai česnakinės, bet ne per aštrios. Iš nurodyto kiekio produktų, pagaminsite maždaug 10 mažų bandelių, todėl iškart siūlau produktus padvigubinti.

Sample title

Reikės:

  • 2a.š. tirpių mielių miltelių;
  • 120ml šilto vandens;
  • 350ml miltų;
  • 1v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1a.š. druskos;
  • 1a.š. čili miltelių;
  • 1a.š. sausų česnako miltelių;
  • 80ml tirpinto sviesto;
  • 80ml tarkuoto sūrio;
  • 2sklt. spausto česnako.

Mieles sumaišome su vandeniu, aliejumi, druska, čili ir česnako milteliais. Po truputį beriame miltus ir užminkome minkštą tešlą. Gautą tešlos rutulį dedame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir apie valandą kildiname, kol padvigubės. Tešlą perminkome ir padaliname į 10 vienodo dydžio kamuoliukų, apdengiame švariu rankšluosčiu ir dar kelias minutes pakildiname.

Sviestą išlydome ir sumaišome su tarkuotu sūriu bei česnaku. Į gautą padažą merkiame po vieną tešlos kamuoliuką ir lipiname vieną prie kito, nedidelėje kepimo skardelėje. Likusį padažą užpilame ant bandelių viršaus.

Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje, maždaug pusvalandį.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus