Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Bandelės su razinomis

2014-03-16

niamniamniam

Bandelėms reikės:

  • 500g miltų (Miltų nepadauginkit ir jų kiekio nekeiskit);
  • 0,5a.š. druskos;
  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 120ml pieno;
  • 80ml vandens;
  • 7g sausų mielių;
  • 2 didelių, paplaktų kiaušinių.

Bandelių įdarui reikės:

  • 50g sviesto;
  • 2v.š. cukraus;
  • 1a.š. malto muskato;
  • Saujelės razinų.

Bandelių glaistui reikės:

  • 2v.š. mėgiamo džemo;
  • 2v.š. virinto vandens.

Mieles užpilame šiek tiek pašildytu pienu, vandeniu ir cukrumi. Atidedame, kol suputos.

Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos ir pirštais įtriname sviestą. Per vidurį padarome duobutę, supilame paplaktus kiaušinius ir suputojusį mielių mišinį. Rankomis minkome tešlą mažiausiai penkias minutes, tada įdedame į lengvai riebalais pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltame kambaryje pakilti, kol tešla padvigubės.

Sviestą, skirtą įdarui, išlydome. Įmaišome muskatą, razinas ir cukrų.

Iškilusią tešlą iškočiojame į didelį kvadratą, jį tolygiai aptepame įdaru ir susukame vyniotinį. Jį supjaustome griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pilną skardą, paruoštų kepti bandelių, apdengiame maistine plėvele ir dar apie pusvalandį pakildiname.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie pusvalandį. Iškepusias šiltas bandeles aptepame džemo ir vandens mišiniu.

Skanaus!

recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus