Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Marcipaninis tortas

2013-12-22

tortas

Su šiuo torteliu yra ką paveikti, tačiau rezultatas to vertas. Skonis turtingas apelsinais, riešutais, maskarpone ir lengvu kavos aromatu. Tortas drėgnas, minkštutis ir sotus, tačiau nėra ypatingai saldus. Labai džiaugiuosi rezultatu!

Tortas gavosi tikrai nemažas ir sunkus, naudojau 26cm skersmens kepimo formą. Patariu biskvitus kepti po vieną, nes iškepusį pyraga perpjauti į tris lygias dalis, gali būti misija neįmanoma, nebent kepsite mažesnio skersmens tortinėje.

Biskvitams:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 ir 1/4 puodelio cukraus (puodelis 236ml);
  • 3/4 puodelio apelsinų sulčių;
  • 3v.š. kakavos;
  • 2 ir 1/4 puodelio miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių.

Sulaistymui:

  • 1/4 puodelio saldintos juodos kavos;
  • 1/4 puodelio amareto likerio.

Marcipaniniam sluoksniui:

  • 500g marcipanų masės;
  • 4v.š. apelsinų džemo;
  • Kelių šaukštų maskarponės kremo.

Maskarponės kremui:

  • 1kg maskarponės;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 3v.š. cukraus;
  • 1v.š. vanilinio cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 170g nusausintų konservuotų apelsinų.

Papuošimui:

  • 60g išlydyto pieniško šokolado;
  • 200g smulkintų migdolų arba pistacijų;
  • Marcipaninių bulvyčių arba saldainių.

Pirmiausiai išikepame biskvitus. Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome sultis, miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Gautą tešlą padaliname į tris lygias dalis ir orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kepame po vieną torto blyną. Leidžiame atvėsti.

Saldintą juodą kavą sumaišome su likeriu ir sulaistome biskvitus.

Maskarponę suplakame su tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu.

Marcipanų masę iškočiojame į tortinės pločio skritulį.

Kepimo formoje, nuimamais kraštais, surenkame tortą. Dedame pirmąjį biskvitą, užtepame apelsinų džemą, ant viršaus užklojame marcipanų masę ir lengvai patepame maskarponės kremu. Uždedame antrą biskvitą, sudėliojame nuvarvintus apelsinus ir gausiai užliejame sūrio kremu. Uždėjus trečią biskvitą, patį tortą ir likusį kremą valandai pastatome į šaldytuvą sutvirtėti. Kai sutvirtės, nuimame kepimo formos kraštus ir aptepame tortą likusiu kremu. Papuošiame. Prieš prapjaudami, laikome šaldytuve bent 12 valandų.

Aš torto kraštus aplipdžiau pistacijomis, o viršų apšalksčiau pienišku šokoladu bei apdėliojau marcipaninėmis bulvytėmis.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus