Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Marmurinis pyragas

2013-12-05

pyragas

Tokius marmurinius pyragus mano šeima labai mėgsta, todėl ir kepu dažnai. Kaskart vis kažką pakeičiu, paragauju ir mąstau, kad čia jau tas vienintelis ir tobulas receptas, o kitą sykį gamindama vėl kažką naujo sugalvoju. Kolkas man labiausiai patinka šis variantas, kai į paprastus miltus įmaišau maltų migdolų, o tamsiajam tešlos sluoksniui naudoju tirpintą kokybišką šokoladą. Mano galva, šiam keksui labai svarbus laikas orkaitėje, šiukštu negalima jo perkepti, todėl nepatingėkite dažniau jo patikrinti mediniu pagaliuku, vos neapsivels tešla, iškart traukite į kambario temperatūrą.

Jeigu į šviesią tešlą įmaišysite šaukštelį malto cinamono ir gvazdikėlių, gausite kvapnų Kalėdinį pyrago variantą.

Keksui reikės:

  • 230g minkšto sviesto;
  • 60g juodojo šokolado;
  • 1a.š. kakavos miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1v.š. tirpios kavos granulių;
  • 270g miltų;
  • 1,5a.š. kepimo miltelių;
  • 220g rudojo cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 50g maltų migdolų;
  • 5v.š. pieno;
  • Vanilės ekstrakto.

Glaistui:

  • 125g juodojo šokolado;
  • 2v.š. sviesto;
  • 4v.š. vandens.

Pirmiausiai kavos granules ir kakavą ištirpiname šlakelyje vandens, supilame ant 60g laužyto šokolado bei viską maišant tirpiname, kol gausime vientisą masę. Paliekame atvėsti.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Sviestą sukame su cukrumi iki purumo, įplakame kiaušinius, maltus migdolus ir pieną. Įmaišome miltų mišinį. Tešlą padaliname per pusę. Į vieną pusę įmaišome šiek tiek vanilės, o į kitą įsukame pravėsusį tirpintą šokoladą.

Sviestu pateptoje ir miltais pabarstytoje kekso formoje sluoksniuojame abi tešlas. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 165 laipsnių, apie valandą. Paliekame atvėsti.

Glaistui skirtą šokoladą ištirpiname su sviestu ir vandeniu. Apliejame jau šaltą pyragą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus