Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Obuolių galette

2013-08-30

pyragas

Išties, tai čia traškios tešlos pyragas su obuoliais. Sakydama traškios, turiu galvoje tikrai labai traškią trapią nuostabią tešlą. Atrodo, kad kokį įdarą pasirinktumėte, pyragas bus tobulas ir kvapnus. Toks… neatsivalgomas. Būtinai išmėginkite.

Aš saviškį pyragą dar apibarsčiau raudonaisiais serbentais. Šiaip, kad būtų gražiau.

Su obuolių sezono pradžia, tegul jūsų namai kvepia pyragais! :)

pyragas

Reikės:

  • 350g miltų;
  • 1v.š. cukraus;
  • 1/2a.š. druskos;
  • 220g šalto sviesto;
  • 1/4 puodelio ledinio vandens;
  • 3 nemažų obuolių;
  • 1 šaukšto mėgiamo džemo;
  • 2 šaukštų agavų sirupo, arba klevų… arba kokio turite;
  • 1 šaukštelio cinamono;
  • Rudojo cukraus - obuoliams apibarstyti;
  • Grietinėlės - tešlos krašteliams patepti.

Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų (lyg ruoštume Napoleono tešlą). Supilame ledinį vandenį ir šaltomis rankomis, greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

Atšalusią tešlą iškočiojame (svarbu, kad tilptų į kepimo skardą) į vieną platų skritulį ir atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Vidurį patepame sirupu, džemu ir apibarstome cinamonu, sudedame obuolius, pjaustytus skiltelėmis ir užlenkiame tešlos kraštelius į vidų. Patepame juos grietinėle. Paviršių apibarstome ruduoju cukrumi ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Iškart temperatūrą sumažiname iki 200 ir kepame vieną valandą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus