Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Šokoladinis plokštainis

2013-11-24

sokoladas

Pyragas labai sotus ir saldus, bet mėgstantiems šokoladinius kepinius, pavyzdžiui braunius, tai tikrai patiks. Man prie nesaldintos stiprios juodos kavos buvo p a s a k a.

Pyragui reikės:

  • 175g minkšto sviesto;
  • 175g cukraus;
  • 3 nemažų paplaktų kiaušinių;
  • 3v.š. cukraus sirupo;
  • 40g maltų migdolų;
  • 150g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 30g kakavos miltelių.

Kremui reikės:

  • 250g juodojo šokolado;
  • 40g cukraus;
  • 200g minkšto sviesto;
  • 5v.š. saldinto kondensuoto pieno;
  • 1a.š. vanilės esencijos;
  • 120g grietinės.

Miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą sumaišome. Kitame dubenyje sviestą plakame su cukrumi, cukraus sirupu ir kiaušiniais, kai gausis vientisa masė, įmaišome maltus migdolus ir miltų mišinį. Tešlą suverčiame į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginame paviršių mentele ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį. Leidžiame pyragui atvėsti.

Šokoladą sulaužome skiltelėmis ir ištirpiname, paliekame atvėsti. Sviestą plakame su cukrumi, kondensuotu pienu ir vanile bei grietine paeiliui. Į sviestinę masę įsukame šokoladą ir pastatome į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sutvirtėtų.

Pyragą perpjauname pusiau ir pertepame šokoladiniu kremu.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus