Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Mielinės spurgos

2014-03-20

niamniamniam

Naminės mielinės spurgos. Skaniausios dar šiltos ir su stikline pieno.

Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite - tuo taps ‘draugiškesnė’. Jokiu būdu nepadauginkite miltų.

Kad spurgos būtų skanios, nelaikykite jų aliejuje per ilgai. Daugiausiai virti prireiks 1,5min iš kiekvienos pusės.

Reikės:

  • 800g miltų;
  • 250ml pieno;
  • 250ml vandens;
  • 14g sausų birių mielių;
  • 1 kiaušinio;
  • 2v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 citrinos, nutarkuotos žievelės;
  • 5v.š. cukraus;
  • 1l aliejaus virimui.

Pieną sumaišome su vandeniu ir cukrumi, pakaitiname, kad vos vos sušiltų. Suberiame mieles, išmaišome ir palaukiame, kol suputos.

Po truputį beriame miltus ir maišome, įberiame tarkuotą citrinos žievelę, šiek tiek paplaktą kiaušinį. Pradėjus minkyti, supilame aliejų. Minkome mažiausiai dešimt minučių, tada tešlą padedame į švarų dubenį, apdengiame ir palaukiame, kol padvigubės.

Iškilusią tešlą padaliname į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarome skylutes, apdengiame švariu rankšluostėliu ir pakildiname dar pusvalandį.

Verdame gerai įkaitintame aliejuje, po 1,5 minutės iš abiejų pusių. Aliejų nusunkiame popierinėmis servetėlėmis, apibarstome cukraus pudra.

Skaniausios dar šiltos.

Skanaus!

recepto šaltinis

Gabrielė

comments powered by Disqus