Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Bandelės su cinamonu

2013-09-28

pyragas

Nežinau ar yra buvęs ruduo, kad nemėginčiau kokio nors naujo cinamoninių bandelių recepto. Jų tiek daug ir visi tokie nuostabūs! Bandžiau, tačiau niekaip nepavyko apsistoti ties vienu vieninteliu.

Šios mano bandelės, o gal labiau plėšomas bandelių pyragas, ypatingas savo šokoladiniu glaistu. Jo originaliame recepte nebuvo, bet nieko čia keisto, apskritai viską sumakalavau pagal save. Jei manimi kiek nors pasitikite, tai nepagailėkit šiek tiek laiko šiam glaistui ir jį pagaminkit, mano galva jis čia labai labai tinka. O apskritai, tai bandelės minkštutės ir kvapnios, nieko išskirtinio, bet tiek man ir užtenka, kad gaminčiau dar kartą, tokia klasika nesensta, man jos nė kiek nenuobodžios.

pyragas

Tešlai reikės:

  • 4 didelių kiaušinių trynių;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 6v.š. minkšto sviesto;
  • 170g lieso kefyro;
  • 4 puodelių miltų (puodelis - 236ml);
  • 2 ir 1/4 a.š. sausų aktyvių mielių;
  • 1a.š. druskos;

Įdarui reikės:

  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 2a.š. malto cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3v.š. ištirpinto sviesto;
  • šlakelio pieno;

Glaistui reikės:

  • 70g baltojo šokolado;
  • 50ml riebios grietinėlės;
  • 1v.š. sviesto;
  • 1v.š. agavų sirupo (arba kukurūzų, arba gliukozės).

Pirmiausiai pasiruošiame tešlą. Visus produktus atšildome iki kambario temperatūros. Sviestą išplakame su cukrumi ir įmušame kiaušinių trynius bei pilną kiaušinį. Po truputį pilant kefyrą, viską plakame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su mielėmis bei druska. Gautą mišinį, po puodelį dedame į kiaušinių masę ir maišome tešlą. Kai maišyti tampa sunku, pradedame minkyti. Taip minkome apie 7 minutes, kol gauname vientisą rutulį. Jį įdedame į riebalais pateptą dubenį ir uždengiame maistine plėvele. Paliekame kelioms valandoms, kol pakils ir padvigubės.

Rudąjį cukrų sumaišome su skystu sviestu, druska ir cinamonu. Atidedame šalin. Tešlą perminkome, dedame ant stalviršio ir iškočiojame platų stačiakampį. Ant jo, tolygiai užbarstome įdaro mišinį ir sususkame vyniotinį. Aštriu peiliu perpjauname į maždaug 12 lygių dalių ir sudėliojame į apvalią kepimo skardą. Viršų apšlakstome pienu (aš sunaudojau maždaug 1/4 puodelio). Apdengiame maistine plėvele ir dar apie pusvalandį pakildiname. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių bei kepame gerą pusvalandį.

Glajui skirtą grietinėlę užviriname, nukeliame nuo kaitros, sudedame sviestą, laužytą šokolada bei sirupą. Išmaišome iki vientisos masės ir leidžiame pravėsti, sutirštėti. Apliejame jau pravėsusias bandeles.

Skanaus!

Gabrielė

Idėja iš pdxfoodlove

comments powered by Disqus