Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Sausainiai su obuoliais

2014-03-13

niamniamniam

Vaikystėje turėjau tris mylimiausius skanėstus: šokoladinį pyragą ‘Robsonas’, braškinį tortą su kondensuoto pieno biskvitais ir sausainiukus su obuoliais. Kaip bebūtų keista, visus tris skanumynus kepdavo mano krikšto mama, kuri virtuvėje dažnai nesisukioja. Kadangi aš virtuvėje sukiotis mėgstu, tai daug ir ekspermentuoju, tačiau visada grįžtu prie savo mylimiausių skanėstų. Neseniai vėl prisiminiau obuolinius sausainius. Nežinau ar už juos labiau dėkoti savo tetai, ar knygutei ‘Viskas iš obuolių’, bet nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis receptas guli mano užrašuose. Tobulybių tobulybė.

niamniamniam

Reikės:

  • 4 obuolių;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • 1v.š. smulkaus cukraus;
  • 200g margarino kepiniams;
  • 200g grietinės;
  • 650ml miltų;
  • 1 pakelio vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • Žiupsnelio druskos.

Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustame mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.

Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškkočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.

Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus