Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Ruduo

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Plikyti pyragaičiai

2014-02-05

niamniamniam

Šį kartą, vėl vadovaudamasi Mary Berry receptu, kepiau plikytus pyragaičius su varškės kremu, tik į vandenį įmaišiau pieno. Jei norite, galite naudoti vien pieną, arba vien vandenį, nieko blogo neatsitiks ir kepinys tikrai pavyks. Aš skubėjau, todėl nepasivarginau naudoti konditerinio švirkšto, greitai kamuoliukus skardoje dėliojau su paprastu šaukštu. Tikiu, kad Jums pavyks daug gražesni pyragėliai. Nepamirškite, kad kepant jie kaip reikiant išsipučia, todėl iškart formuokite mažesnius ir palikite kelių pirštų pločio tarpus.

Šaunaus laiko virtuvėje!

Reikės:

  • 50g šalto, gabaliukais sukapoto sviesto;
  • 100ml vandens;
  • 50ml pieno;
  • 65g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 200ml riebios grietinėlės;
  • 200g pertrintos varškės;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 100g smulkaus cukraus.

Pieną, vandenį ir sviestą sudedame į nedidelį prikaistuvį, statome ant mažos kaitros ir leidžiame užvirti. Užvirus, puodą perkeliame ant šalto paviršiaus, suberiame visus miltus ir mikliai maišome, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų ir susiformuos vientisas kamuoliukas. Palaukiame, kol viskas pravės ir po vieną plakame kiaušinius, kol gausime vientisą blizgią masę.

Ant skardos, išklotos nelimpančiu kepimo popieriumi, formuojame nedidelius tešlos kamuoliukus. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Po 10 minučių kepimo, temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių ir dar kepame apie 20 minučių, kol išsipūtę pyragaičiai tolygiai paruduos. Ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname ant grotelių.

Grietinėlę plakame, kol suputos, supilame cukrų ir toliau plakame iki standžios masės. Po truputį įmaišome pertrintą varškę ir vanilę. Gautą kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir pradūrę, pripildome pyragaičius. Jei švirkšto nėra, tiesiog juos perpjauname ir įdaro įdedame šaukštu.

Aš saviškius burbuliukus dar aptepiau tirpintu pienišku šokoladu :)

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus