Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Vasara

Pavasaris

Žiema

2013

Kategorijos

Find us on instagram

Pyragas su cinamonu

2013-12-01

pyragas

… arba cinamoninė duonelė, arba cinamoninis keksas - kas tik norite. Svarbiausią vaidmenį čia vistiek atlieka cinamonas. Kepinys pakankamai drėgnas bei minkštutis, o citrininis glaistas sukuria dar labiau Kalėdinį skonį ir čia tobulai tinka. Tokiu metu, kai jau oficialiai galime laukti švenčių, prie puodelio arbatos būtinai reikia tokio pyragiūkščio :)

Pyragui reikės:

  • 375ml miltų;
  • 125ml cukraus;
  • 1v.š. malto cinamono;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 100ml pieno;
  • 120ml lydyto sviesto;
  • 2 paplaktų kiaušinių.

Pyrago įdarui reikės:

  • 4v.š. sviesto;
  • 4v.š. miltų;
  • 4v.š. rudojo cukraus;
  • 1,5a.š. kakavos;
  • 1v.š. malto cinamono.

Glaistui reikės:

  • 100g cukraus pudros;
  • 1,5v.š. citrinos sulčių.

Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais, cinamonu ir cukrumi. Pirštais įtriname sviestą. Per vidurį padarome duobutę, supilame pieną ir paplaktus kiaušinius. Užmaišome vientisą tešlą.

Pyrago įdarui miltus sumaišome su cukrumi, kakava ir cinamonu, pirštais, iki trupinukų įtriname sviestą.

Į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame maždaug trečdalį tešlos, užbarstome pusę įdaro, apipilame dar vienu trečdaliu tešlos, suberiame kitą pusę įdaro ir užliejame jį likusia tešla. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 minutes. Paliekame atvėsti.

Glaistui sumaišome cukraus pudrą su sultimis ir apliejame jau šaltą pyragą.

P.S. Viena mergina, kuri gamino šį pyragą, sakė, kad jai gavosi sausokas. Stenkitės naudoti riebesnį pieną, jei kiaušiniai maži - naudokite 3vnt. Jei tešla pasirodys sausoka, galite kliūstelti papildomą šlakelį pieno.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus