Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis
Pyrago receptą išsiplėšiau iš vieno žurnalo, buvo pridėta kaip Dan Sukker reklama. :) Nesakau, kad naudojau būtent tą cukrų…
Manau, kad pyragas yra puikus, kai atkeliauja svečių. Jis gana sunkus, labai sotus. Žodžiu - pamaitinsite ne vieną žmogų!
Reikės:
- 200g džiovintų slyvų;
- 5v.š. brendžio;
- 150g juodojo šokolado;
- 2 didelių kiaušinių + 3 kiaušinio baltymų;
- 150g cukraus;
- 100g sviesto;
- 180g maltų migdolų;
- 3v.š. kakavos kepiniams;
- 2v.š. miltų;
- Žiupsnelio druskos;
- Cukraus pudros pabarstymui.
Slyvas nuplikome verdančiu vandeniu, šiek tiek pamirkome, tada nusausiname ir užpilame brendžiu. Paliekame 1-3 valandas pastovėti.
Šokoladą ištirpiname virš karštų garų.
Du kiaušinius išplakame su cukrumi, įsukame kambario temperatūros sviestą ir pravėsusį tirpintą šokoladą. Į gautą masę įmaišome maltus migdolus, kakavą, miltus, žiupsnelį druskos.
Išplakame likusius baltymus iki standžių putų. Įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus suberiame ir šiek tiek giliau įspaudžiame slyvas. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, kepame 30 minučių. Tada temperatūrą padidiname iki 180 laipsnių ir toliau kepame apie 20-25 minutes.
Iškeptą pyragą apibarstome cukraus pudra.
Skanaus, Gabrielė