Mėsainiai su lašiša
Skanūs, sultingi ir sotūs. Jei neturite daug laiko, geriau pasiruoškite iš vakaro.
4 dideliems mėsainiams reikės:
- 500g šviežios lašišos filė;
- 3a.š. Dijon garstyčių;
- 1 raudonojo svogūno;
- 2 riekių batono;
- 1 pundelio smulkintų krapų;
- 2v.š. smulkintų konservuotų kaparėlių;
- Druskos, pipirų;
- Augalinio aliejaus kepimui;
- 4 jau paruoštų mėsainių bandelių;
- Šviežių salotų lapų;
- Kečupo.
Lašišą supjaustome kubeliais ir dedame į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais. Viską išmaišome ir šiek tiek pamalame maisto smulkintuvu. Sudedame krapus, masę padaliname į 4 lygias dalis ir rankomis suformuojame apvalius kepsnelius. Juos apdengiame maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą 1-24 valandoms.
Kepame įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus. Popieriniu rankšluosčiu nusausiname riebalus .
Bandeles perpjauname pusiau, patepame kečupu, dedame po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožiame antra puse bandelės. Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.
Skanaus!
Gabrielė