Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Marokietiškas kuskusas

2014-02-06

niamniamniam

Štai tokį kuskusą gaminau kaip garnyrą prie vištienos kepsnelio, tačiau paragavusi supratau, kad tai būtų puikus pagrindinis maistas, patiektas kaip karštos salotos, pavyzdžiui :) Man labai labai patiko!

Reikės:

  • 1 raudonojo svogūno;
  • Saujelės migdolų;
  • Saujelės geltonųjų razinų;
  • 250g vyšninių pomidoriukų;
  • Puodelio kuskuso kruopų;
  • 2 puodelių verdančio vandens;
  • 20g šalto sviesto;
  • 1a.š. malto kumino;
  • 1a.š. česnako miltelių;
  • Pundelio šviežių petražolių;
  • Pundelio šviežių svogūno laiškų;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. medaus;
  • Druskos, pipirų pagal skonį.

Migdolus pasmulkiname peiliu, sumaišome su razinomis, užpilame šlakeliu karšto vandens ir po 10-15 minučių mišinį nusunkiame.

Svogūnus supjaustome plonomis riekelėmis ir beriame į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus. Įdedame šaukštą medaus ir kepame, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Viską sumaišome su riešutų bei razinų mišiniu, česnako, kumino milteliais.

Pomidoriukus perpjauname pusiau, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Kepame, kol šiek tiek suminkštės ir sudedame į dubenį su svogūnų mišiniu.

Kuskuso kruopas beriame į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus, užpilame verdantį vandenį ir citrinos sultis. Jei reikia, padruskiname. Kepame ant vidutinės kaitros, kol kruopos išbrinks ir taps sausos bei birios, tada viską suberiame į kepimo formą ir uždedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Įmaišome svogūnų mišinį su pomidorais bei smulkintus žalumynus. Kepimo formą apdengiame foliją ir pašauname į orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių. Patiekiame karštą.

Skanaus!

recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus