Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kreminis pyragas su kokosu

2017-05-30

kokosinispyragas

Šis desertas, sakyčiau, yra kažkas tarp pyrago ir pudingo. Man šiek tiek trūko saldumo, todėl kitą kartą dėsiu daugiau cukraus. O šiap, viskas labai super. Itin paprasta pagaminti, keli neįmantrūs ingredientai. Kokosas, bent jau man asmeniškai, yra vasariškas skonis, todėl juo itin mėgavausi prie kavos, gražią saulėta dieną.

Atvėsęs labai lengvai susipjaustė, tik kokoso drožlės šiek tiek byrėjo, tačiau drąsiai galima transportuoti iki iškylos vietos, kokioje nors maisto dėžutėje. :)

Aš gaminau ir su maltais migdolais, ir su kokosais (50/50), nors recepte, kuriuo naudojausi, reikia tik kokoso drožlių. Net nežinau kaip geriau. Man patiko manasis variantas.

kokosinispyragas

Reikės:

  • 1 puodelio pieno;
  • 1 puodelio grietinėlės;
  • 3/4 puodelio cukraus;
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • Kelių lašelių vanilės esencijos;
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 1/4 minkšto (patižusio) sviesto;
  • 60g kokoso drožlių;
  • 60g maltų migdolų.

Viską, išskyrus migdolus ir kokosą, sudedame į vieną gilų dubenį ir plakame apie kelias minutes. Gautą skystą masę supilame į kepimo formelę (aš dar išklojau kepimo popieriumi). Ant viršaus tolygiai užbarstome migdolų miltus ir kokoso drožles.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių - priklausomai nuo jūsų formelės pločio (pyrago storumo). Jei viršus pradeda per greitai ruduoti, apdengiame folija ir kepame toliau.

Ištraukiame iškeptą pyragą ir leičiame jam pilnai atvėsti, jei norime, kad gražiai susipjaustytų.

Skanaus, Gabrielė

Naudojausi receptu čia.

comments powered by Disqus