Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Aguonų trupiniuotis

2013-10-16

pyragas

Labai trapus, traškus pyragas. Man jis idealus! Jei mėgstate aguonas, būtinai pamėginkite

Pyrago pagrindui reikės:

  • 225g miltų;
  • 125g šalto sviesto;
  • 1v.š. cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 2-3 šaukštų ledinio vandens.

Pyrago įdarui reikės:

  • 200g maltų aguonų;
  • Pieno;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 200ml cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

Pyrago trupiniams reikės:

  • 100g miltų;
  • 4v.š. minkšto sviesto;
  • 4v.š. cukraus.

Paruošiame pyragui pagrindą. Miltus sumaišome su cukrumi ir druska, ant viršaus užpjaustome sviestą ir peiliu jį kapojame į miltus, kol gausime daug sviestinių trupinukų. Sulipdome vientisą tešlos rutulį, jei tešla šiek tiek byra, įpilame šaukštą ledinio vandens. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir pastatome į šaldytuvą valandai.

Maltas aguonas užpilame verdančiu pienu, kad vos vos apsemtų. Leidžiame pravėsti ir įplakame kiaušinius, cukrų bei vanilę. Atšalusią pagrindo tešlą ištraukiame iš šaldytuvo ir sutarkuojame į nedidelę kepimo skardelę, išklotą sviestiniu popieriumi. Šiek tiek pirštais prislėgiame tešlą prie dugno ir tolygiai užpilame aguonų įdaru.

Likusius, pyrago paviršiui skirtus, miltus sumaišome su cukrumi ir pirštais įtriname sviestą. Gautus trupinukus užberiame ant aguonų ir pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 45-50 minučių. Prapjauname jau atvėsusį.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus