Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sūrpyragis su sausainiais

2014-07-02

foto

Nekeptas pyragas su philadelphia sūriu, plakta grietinėle, sausainiais su šokoladu ir pienišku šokoladu su riešutais. Tiek daug skanėstų vienoje vietoje, ar gali būti geriau?

Į sūrio ir grietinėlės masę dėjau labai nedaug cukraus, todėl pyragas nėra per saldus, turi gaivumo. Taip pat, įdomus dalykas tas, kad pagrindą pyragui gaminau iš sausainių ir sūrio, o ne sviesto. Tai jam suteikia savotiško skonio ir minkštumo. Puiki idėja!

Naudokite 24-26cm skersmens tortinę.

foto

Pagrindui reikės:

  • 250g sausainių su šokolado gabaliukais;
  • 60g philadelphia sūrio.

Sūrio masei:

  • 300g philadelphia sūrio;
  • 370g riebios grietinėlės;
  • 100ml vandens;
  • 6 lapeliai, arba 30g želatinos;
  • 70g cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 125g sausainių su šokolado gabaliukais.

Glaistui:

  • 100g pieniško šokolado su riešutais;
  • šlakelio grietinėlės;
  • šaukštelio aliejaus.

Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame ir iki vientisos masės išmaišome su philadelphia. Viską sukrečiame į tortinę ir pirštais suslegiame pyragui pagrindą. Pastatome į šaldytuvą.

Želatiną išbrinkiname vos šiltame vandenyje ir ištirpiname virš karštų garų vonelės. Atidedame, kad skystis atvėstų.

Grietinėlę išplakame iki putų, sudedame sūrį, vanilę ir cukrų bei plakame toliau, kol gausime tirštą vientisą masę. Plakant dideliu greičiu, supilame ištirpusią ir pravėsusią želatiną.

Sausainiukus pasmulkiname ir be atlikusių trupinių, įmaišome į sūrio ir grietinėlės kremą. Viską supilame ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo. Pyragą paliekame pastovėti kambario temperatūroje.

Šokoladą sulaužome ir ištirpiname su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus. Išmaišome, leidžiame pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstome pyrago paviršių.

Pastatome į šaldytuvą ir palaukiame kelias valandas, kad gerai sustingtų.

foto

Idėjų šiam pyragui sėmiausi iš raquelkitchen

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus