Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Avižiniai blynai

2013-10-06

blynai

Aš labai mėgstu blynus pusryčiams, todėl juos valgome beveik kiekvieną savaitgalį, o kai šiokią dieną neturiu laiko, tai kartais iškepu ir iš vakaro, kad ryte reikėtų tik pašildyti. Aišku, skaniausi tik nuimti nuo keptuvės, tačiau taip gera suvalgyti ką nors šilto, kad ir pirmadienio ryte. Šie avižiniai blynai man tobuli - kažkas tarp pusrytinių dribsnių su pienu ir avižinių batonėlių su grūdais, kartais pašildžiusi tiesiog imu į rankas ir valgau kaip kokias bandeles. Kai turiu, įdedu įvairių grūdų - saulėgrąžų, arba moliūgo sėklų. Šį kartą pridėjau linų sėmenų. Jei tik turite ir mėgstate, tai įpjaustykite džiovintų vaisių, arba priberkite uogų. Tikrai tiks, nei uogienės, nei grietinės nereikės.

blynai

Reikės:

  • 2 puodelių sausų avižų dribsnių;
  • 2 puodelių pieno;
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 3-4v.š. cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1v.š. vanilinio cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 4v.š. ištirpinto sviesto.

Avižinius dribsnius užpilame verdančiu pienu ir paliekame išbrinkti bei atvėsti.

Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Sviestą išplakame su cukrumi, kiaušiniais, vanile bei vaniliniu cukrumi, tada supilame bei išmaišome su pravėsusiomis avižomis. Sudedame miltus ir išmaišome.

Keptuvę gerai įkaitiname, tada temperatūrą iškart sumažiname iki vidutinės ir iš abiejų pusių kepame blynelius. Aš nenaudojau jokių papildomų riebalų ir man blyneliai nelipo, jei turite problematišką keptuvę, tai šiek tiek ją suvilgykite aliejumi.

Beje, šie blyneliai tiesiog nuostabūs kartu su saldinta obuolių tyre, arba obuolių džemu.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus