Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Pūstų kviečių skanėstas

2014-07-03

foto

Tokių batonėlių, su tirpintais mars šokoladukais ir pusryčių dribsniais, variacijų, esu mačiusi labai daug. Neabejoju, kad visi tie variantai yra labai skanūs, todėl, jei namuose turite panašių produktų, nebijokit paeksperimentuoti. Toks skanėstas yra tikras smaližių džiaugsmas!!! Sunku sustoti valgyti.

Aš padariau vieną klaidą - skanėstą supjausčiau dar nepilnai sustingusį, kambario temperatūros (taip, esu labai nekantri). Batonėliai gavosi kreivoki, o lengviau pjaustyti išimtus iš šaldytuvo, todėl bent Jūs niekur neskubėkit ;)

Reikės:

  • 280g Mars batonėlių;
  • 60g sviesto;
  • 130g pūstų kviečių su medumi;
  • 100g baltojo šokolado;
  • 2a.š. aliejaus (nebūtina).

foto

Mars batonėlius supjaustome ir, garų vonelės principu, ištirpdome kartu su sviestu. Išmaišome iki vientisos, lipnios masės.

foto

Lipnų šokolado kremą sumaišome su pūstais kviečiais. Sukrečiame į formą, išklotą kepimo popieriumi. Tolygiai paskirstome ir suslegiame.

foto

Baltą šokoladą ištirpiname ir įmaišome aliejų. Apšlakstome/apglaistome suslėgtus kviečius. Pastatome į šaldytuvą sustingti.

foto

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus