Keksiukai su obuoliais
Keksiukai purūs ir minkštučiai. Kuo daugiau obuolių, tuo drėgnesni. Puikus, paprastas, greitas receptas. Juos kepiau savo draugei, gimtadienio proga. Daug patogiau, nei vieną pyragą pjaustyti į daug mažų gabalėlių.
Skanaus!
Reikės:
- 250g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 2 a.š. cinamono;
- 100g cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 130ml pieno;
- 80g ištirpinto sviesto;
- 2 obuolių;
- 4 v.š. rudojo cukraus.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.
Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais. Į gautą masę, pakaitomis įmaišome miltus ir pieną.
Obuolius išdarinėjame, jei stora odelė - nulupame, ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į tešlą.
Tešlą paskirstome keksiukų formelėse. Pripildome jas beveik iki viršaus.
Viršų pabarstome ruduoju cukrumi.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių ir kepame maždaug 20 minčių.
Su meile, Gabrielė
Receptą radau čia