Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Duonos pudingas su razinomis

2013-08-15

duonos pudingas

Pusryčiai mano mėgstamiausia dienos dalis. Kartais taip smagu ryte pasipuošti stalą ir valgyti kažką ypatingo bei per daug neskubant. Anksčiau atsikelti ir paruošti pusryčius man visai neproblema. Priešingai. Galėčiau suktis aplink stalą ir pilstyti visiems kavą kasryt. Kada nors turėsiu didelę šeimą ir mano rytai bus dar smagesni.

Nežinau ar tai labiau duonos pudingas, ar paprasčiausiai užkepti duonos skrebučiai, bet pasirinkau sau mielesnį pavadinimą. Anksčiau mano Mama tiesiog patepdavo batono riekeles sviestu, apibarstydavo cukrumi, cinamonu ir pašaudavo į orkaitę. Būdavo labai skanu. O manasis variantas daug prašmatnesnis. Dar skaniau.

duonos pudingas

Kartais pasižiūriu į kokius vintage paveikslėlius ir sukyla tokia nostalgija… Bet juk negalima jausti nostalgijos tiems laikams, kai net gimęs nebuvai, ar ne? Tikriausiai praeitam savo gyvenime buvau pokario laikų šeimininkė. :)) Nežinau šios iliustracijos pavadinimo, bet manau, kad ji kokių 50-ųjų metų.

Reikės:

  • 8-10 baltos forminės duonos riekelių;
  • Sviesto kepimo indui ir duonai patepti;
  • Saujelės razinų;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • 0,5a.š. malto muskato;
  • 10g vanilinio cukraus;
  • 40g cukraus;
  • 100ml riebios grietinėlės;
  • 250ml pieno;
  • 2 kiaušinių.

Negilų kepimo indą patepame riebalais. Nuo duonos nupjaustome pluteles ir patepame sviestu. Supjaustome trikampėliais ir sudėliojame į kepimo indą. Apibarstome razinomis. Cukrų sumaišome su vaniliniu cukrumi, muskatu ir cinamonu, lygiai apibarstome duonos trikampėlius. Grietinėlę išplakame su kiaušiniais, įmaišome pieną. Gautą masę supilame į kepimo indą. Kelias minutes leidžiame pastovėti šiltai, kad duona sugertų dalį skysčio. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie pusvalandį.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus