Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Trapūs vaniliniai rageliai

2014-12-19

foto

Šie vaniliniai sausainėliai dažniausiai gaminami su tikru sviestu ir maltais migdolais. Aš šį kartą naudojau lazdyno riešutų ir migdolų mišinį, o margariną pasirinkau, nes skubėjau - jis greičiau sušyla ir pasidaro minkštas. Nepastebėjau jokio skonio skirtumo tarp maniškių sausainėlių ir iškeptų su sviestu. Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais. Aš, kitą kartą, dar įpilsiu riešutų esencijos, manau, kad ji čia labai tiktų.

foto

Reikės:

  • 275g miltų;
  • 200g margarino kepiniams;
  • 100g maltų riešutų;
  • 75g cukraus;
  • 1v.š. vanilės ekstrakto;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • Cukraus pudros.

Margariną išsukame su cukrumi, druska, vanilės ekstraktu ir kiaušinių tryniais. Įmaišome maltus riešutus, po truputį beriame miltus ir užminkome nelipnią tešlą. Apdengiame maistine plėvele ir pusvalandžiui pastatome į šaldytuvą.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Atšalusią tešlą išimame, imame į rankas po nedidelį gabalėlį, išvoliojame ant stalo maždaug 7 centimetrų ilgio ‘dešrelę’ ir susukame rageliu. Suformuotus ragelius išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai paruduoja. Apibarstome cukraus pudra.

Skanaus, Gabrielė.

Receptą į savo knygelę nusirašiau prieš kelerius metus, radau jį kažkokiame vokiškame žurnale su tv programa :)

comments powered by Disqus