Aguonų duonelė su džemo įdaru
Pakelkit ranką tie, kurie mėgsta kepinius su aguonomis. Ir tie, kurie mėgsta drėgnus pyragus.
Tai va, jei pakėlėte ranką (arba abi), galit bėgti į virtuvę ir drąsiai gaminti šią duonelę/keksą/pyragą. Man jis labai patiko.
Reikės:
- 1/4 puodelio (puodelis 236ml) kambario temperatūros sviesto;
- 3/4 puodelio cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1 kiaušinio baltymo;
- 1a.š. vanilės ekstrakto;
- Nutarkuotos citrinos žievelės;
- 3/4 puodelio grietinės;
- 1 ir 1/2 puodelio miltų;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 2v.š. aguonų;
- 1/3 puodelio mėgstamo džemo.
Sviestą išsukame su cukrumi, druska ir vanile. Įplakame kiaušinį, kiaušinio baltymą, citrinos žieveles ir aguonas. Įmaišome miltus, kepimo miltelius, grietinę paeiliui.
Į paruoštą duonelės kepimo formą supilame pusę tešlos, per vidurį, išilgai, paskirstome džemą. Užklojame likusia tešla.
Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie 45-50 minučių.
Skanaus, Gabrielė
Gamindama žiūrėjau į šį receptą.