Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bandelės su cinamonu

2014-09-22

foto

Kiekvieną rugsėjį aš kepu bandeles su cinamonu. Mano Tėtis sode nurenka obuolius, išspaudžia sultis, paskambina man ir paprašo iškepti bandelių. Sakė, kad jam obuolių sultys su cinamoninėm bandelėm primena senus gerus laikus, tokie jo vaikystėje būdavo dažni mokykliniai pietūs. Deja, mano mokykloje šviežių bandelių niekas nekepdavo ir sulčių nespausdavo (aš per pertraukas bėgdavau į gretimą parduotuvę pirkti pjaustytos dešros ir duonos), tačiau mano vaikystės atsiminimai taip pat asocijuojasi su minėtu derinuku, gi bandeles Tėčiui kepu nuo kokių septynerių metų, o štai Tėtis man visada palieka stiklainiuką nevirintų, šviežių sulčių.

Prėjusį savaitgalį su šeima susitarėme papietauti mieste, o desertą valgyti pas juos namuose. Aš prikepiau bandelių ir nusinešiau į svečius. Tradicinis šeimos pasisėdėjimas pavyko puikiai. Kito tokio, kvepiančio cinamonu ir obuoliais, tikriausiai lauksime visus metus.

Receptą radau thesugarhit.com, mane sužavėjo bandelių pjūvio nuotrauka, kurioje jos atrodė drėgnos ir minkštutės. Man atrodo, kad man gavosi ne tokios gražios, tačiau skonis tikrai puikus! Mano Tėtis buvo kaip mažas vaikas, sekė kiekvieną, kuris tiesė ranką į pintinėlę ir vis prašė, kad tik paliktume jam papildomą bandelę, kurią jis vėliau galėtų padžiovinti, kad nebūtų tokia minkšta (keistuolis!).

Reikės:

  • 450g miltų;
  • 60g cukraus;
  • 1 ir 1/2 a.š. sausų mielių miltelių;
  • 250ml natūralaus riebaus pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 60g ištirpinto sviesto.

Įdarui:

  • 60g ištirpinto sviesto;
  • 110g rudojo cukraus;
  • 1a.š. malto cinamono (su kaupu);
  • 1/2a.š. kardamono.

Aptepti:

  • 1v.š. miltinio cukraus;
  • 2v.š. vandens.

Visus ingridientus, skirtus tešlai, sudedame į dubenį ir užminkome tešlą. Minkome apie penkias minutes. Jei labai limpa prie rankų, įdedame dar vieną šaukštą ir minkome toliau. Tešlą įdedame į lengvai riebalais pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir peliekame šiltai, laukiame, kol padvigubės.

Visus produktus, skirtus įdarui, sumaišome tarpusavyje.

Pakilusią tešlą iškočiojame į didelį ploną, kvadratinį lakštą ir tolygiai aptepame įdaru. Susukame vyniotinį. Nupjauname nelygius kraštelius, o likusį ruloną supjaustome į aštuonis griežinėlius. Sudėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar apie pusvalandį kildiname.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Iškepusias aptepame sirupu iš miltinio cukraus ir vandens (aš dar įmaišiau cinamono).

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus