Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Grybų paštetas

2014-04-27

foto

Pašteto receptą pamačiau… Nenoriu sumeluoti, tačiau lyg ir praėjusio šeštadienio, žurnalo ‘Ji’ numeryje. Kadangi labai mėgstu grybus, tiesiog turėjau išmėginti. Patiko! Maniau, kad naudosiu kaip užtepėlę sumuštiniams, tačiau per kelis kartus iškabinau su šviežiu agurku. Receptą minimaliai pakeičiau pagal save.

Reikės:

  • 400g pievagrybių;
  • 60g džiovintų baravykų;
  • 150g sviesto;
  • 3 raudonųjų svogūnų;
  • 130g lydyto sūrelio su česnaku;
  • Druskos;
  • Aliejaus;
  • Pundelio petražolių.

Džiovintus baravykus mirkome per naktį.

Pievagrybius nuplauname, pasmulkiname, apšlakstome aliejumi ir pakepiname orkaitėje.

Svogūnus susmulkiname ir kepiname svieste, kol pasidarys skaidrūs. Suberiame nusunktus baravykus ir troškiname apie 10 minučių. Įmaišome lydytą sūrelį, smulkintas petražoles, pagal skonį įberiame druskos. Sudedame pakepintus pievagrybius ir viską sumalame iki vientisos masės. Paštetą sukrečiame į stiklainiuką bei palaukiame, kol atvės.

foto

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus